همه چیز درباره مالیات طلافروشی

همه چیز درباره مالیات طلافروشی

مالیات طلا، مالیاتی است که بر اساس نرخ تعیین شده در قانون، در هنگام فروش طلا، از خریداران آن اخذ گردیده و توسط فروشنده به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز می گردد. نحوه محاسبه میزان مالیات بر ارزش افزوده طلا​، مطابق قانون جدید مالیات طلا به این صورت بوده که نرخ ۹%، صرفا، به اجرت و سود تعلق گرفته و اصل طلا، معاف از مالیات می باشد.

 

مشاوره مالیاتی طلافروشان

مالیات برخی صنوف همیشه مورد توجه اذهان  بوده یکی از این مباحث مربوط به مشاوره مالیاتی طلا فروشان می باشد. شما بعنوان یک فعال در حوزه  طلا و جواهرات  چقدر با قوانین مالیات طلافروشان آشنایی دارید ؟

اگر در حوزه طلافروشی فعال هستید و نیاز به حضور مشاور در کنار خود دارید، ما در آرتا ارقام رابین مشاوران خبره در حوزه مالیات طلافروشی داریم تا به شما در حوزه کمک های بسیار کرده و بتوانند شما را برای ثبت مالیات و خرید و فروش هایتان راهنمایی کنند.

نحوه محاسبه مالیات ارزش افزوده طلا فروشان

 

امروزه یکی از انواع مالیاتها که از شهروندان اخذ می شود و جزو دسته بندی مالیاتهای غیر مستقیم است، مالیات بر ارزش افزوده کالاها و خدمات بوده که یعنی مالیاتی که به طور غیر مستقیم و با افزودن بر قیمت کالا یا خدمات ارائه شده، از مصرف کنندگان آن کالاها و خدمات، دریافت می شود.

بر طبق قوانین سازمان امور مالیاتی کشور که در سال ۱۳۸۷ تصویب شد، میزان مالیات بر ارزش افزوده طلا را ۹ درصد اعلام کرده اند و تمامی طلا فروشان، باید بعد از ثبت نام کردن در سامانه امور مالیاتی کشور و پایان هر سه ماه، موظف هستند که اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه بدهند.

این مالیات شامل ارزش طلا، سود و آجرت آن می شود که از مشتریها گرفته می شود و توسط فروشنده ها، به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم می شود و همین سه فاکتور به میزان قابل توجهی قیمت هر گرم طلا را افزایش می‌ دهد.

مطالعه بیشتر  مالیات بر گردش حساب چیست؟ و نحوه محاسبه مالیات تراکنش بانکی چگونه است؟

به عبارتی در تمام فاکتورهای فروش که هنگام خرید زرگرها به دست مشتریان داده می شود، مالیات بر ارزش افزوده با نرخ ۹ درصد به اصل مبلغ طلا افزوده شده که اجرت ساخت و سود فروشنده نیز با باقی ارقام و مبلغ اصلی طلا ها جمع زده می شود.

فرض کنید که قیمت طلا در بازار۲۵۰۰۰۰۰ هزار تومان است و آجرت در نظر گرفته شده برای هر گرم از طلاها، نزدیک ۲۲۵۰۰۰ هزار تومن است.

حال مجموعه این دو مبلغ برای هر گرم از طلا ۲۷۲۵۰۰۰ تومان می شود که به این مبلغ باید ۷ درصد سود فروشنده نهایی را اضافه کرد و از این رو مبلغ نهایی برای هر گرم از طلا تقریبی ۲۹۵۰۰۰۰ تومان محاسبه خواهد شد.

در ضمن نکته جالبی که باید بدانید این است که هر بار طلایی وارد چرخه خرید و فروش شده و تبدیل به محصول جدیدی می شود، باز هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده خواهد شد.

و همانطور که فهمیدید تفاوت بسیار زیادی می باشد و این عادلانه نیست که ارزش افزوده از کل مبلغ اخذ بشود.

در صورتی که نظر سازمان امور مالیاتی کشور، در مورد ارزش افزوده شفاف سازی در معاملات بوده حال اگر این مالیات از تمام طلا یا از اجرت آن اخذ بشود چه فرقی در شفاف سازی دارد.

و به همین ترتیب بر ارزش افزوده طلا را مشتری هنگام خرید طلا، باید پرداخت کند و فروشنده آن را به سازمان امور مالیاتی کشور تحویل دهد.

این قوانین موجب اعتراض طلافروشان شد و بعد از مدت ها و درسال ۱۴۰۰ بالاخره این قانون تغییراتی کرد.

بر اساس گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر در ۱۰ سال اجرای قانون ارزش افزوده پیشین و دریافت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از کل طلا، قیمت تمام شده برای خریدار طلا بالا رفت و تقاضا برای خرید آن کاهش یافت که رکود بی‌ سابقه ی صنف، صنعت طلا و جواهر را به دنبال داشت و موجب تعطیلی بخش بزرگی از کسب و کارهای این صنف شد.

بر طبق ماده ۲۶ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰ اصل طلا، جواهر و پلاتین از مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند و مالیات بر ارزش افزوده طلا تنها از اجرت و سود بدلیجات « مصنوعات » طلا دریافت خواهد شد.

البته که قانون به شرطی اصل طلا را از مالیات برارزش افزوده معاف کرده است که طلافروشان معاملات خود را در سامانه جامعی که سازمان امور مالیاتی کشور موظف به طراحی و ایجاد آن است ثبت نام کنند.

بنابراین لغو مالیات بر اصل طلا، بازار طلا را به نفع خریداران و اصلاح قیمتها تغییر می‌دهد، ضمن آنکه به باور این فعال صنف طلا و جواهر، قانون جدید این صنف را از رکورد و ورشکستگی اجرای ناکامل این قانون نجات می‌دهد.

مطالعه بیشتر  شرکت حسابداری در شمال تهران

اظهارنامه مالیاتی طلافروشان

بر اساس قانون اساسی تمامی طلا فروشان باید مانند سایر مودیان مالیاتی، بخشی از درآمد خود را به عنوان مالیات به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نمایند. که بخشی از تعیین میزان مالیات طلافروشان از طریق سودآوری فعالیت شان در کسب و کارشان است.

به همین علت طلافروشان باید اظهارنامه خود را مانند سایر صاحبان کسب و کار، هر سه ماه اظهارنامه مالیاتی خود را با دقت پر کرده و تحویل سازمان امور مالیاتی کشور بدهند وگرنه مشمول پرداخت جریمه خواهند شد.

بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی طلافروشان برای اشخاص حقیقی و حقوقی ممکن است متفاوت باشد.

آیا می دانستید که عدم ثبت نام  طلافروشان در نظام مالیات برارزش افزوده و عدم رعایت قوانین مالیات بر ارزش افزوده چه جرایمی برای شما در بر دارد؟

(به شما پیشنهاد میکنم برای دانستن میزان جرائم مالیات بر ارزش افزوده مطلب جرائم مالیات بر ارزش افزوده را هم مطالعه فرمایید)

با بازنگری که در اصلاح مالیات بر ارزش افزوده براساس مصوبه اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ صحن علنی مجلس شورای اسلامی (در انتظار تأیید شورای نگهبان) معافیت اصل طلا از مالیات بر ارزش افزوده،منوط به عضویت کلیه مؤدیان زنجیره تولید و فروش طلا و جواهر درسامانه مؤدیان موضوع قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب سال ۱۳۹۸،صدور فاکتورالکترونیکی و درج ارزش اصل طلا در هر فاکتور (کنترل و رهگیری اصل طلا در معاملات و مبادلات) است و در این حالت صرفاً اجرت ساخت و سود مشمول مالیات بر ارزش افزوده خواهد شد.

مبتنی بر راهکار مجلس شورای اسلامی که ازسوی صنف طلا و جواهر مورد حمایت قرار گرفته است، تنها در صورتی اصل طلا معاف از مالیات بر ارزش افزوده خواهد شد که فروشندگان طلا و جواهر اقدام به ثبت کلیه خریدها و فروش های خود در سامانه های سازمان امور مالیاتی کنند و ارزش اصل طلا را در فاکتورهای فروش به صورت جداگانه درج نمایند و همچنین در صورت تخلف از اجرای آن، معادل ۹درصد از ارزش اصل طلا به عنوان جریمه از فروشنده طلا و جواهر اخذ خواهد شد.

قانون مصوب مجلس به شرح زیر می باشد:

۱- اصل طلا، جواهر و پلاتین به کار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور، معاف از مالیات می‌باشد.

۲- اجرت ساخت، حق العمل و سود فروشنده کالاهای موضوع این بند مشمول مالیات با نرخ نه درصد (۹%) می‌باشد.

۳- پس از راه اندازی سامانه مؤدیان، عرضه کنندگان کالا و خدمات مربوط به این بند مکلفند کلیه عملیات خرید و فروش خود را در سامانه مزبور ثبت کنند. درج ارزش اصل طلا، جواهر و پلاتین، اجرت ساخت، حق‌العمل و سود فروشنده به تفکیک در صورت حساب الکترونیکی الزامی است. در صورت کتمان و یا عدم ثبت تمام یا برخی از معاملات در سامانه مذکور مشمول جریمه ای معادل نه درصد (۹%) ارزش اصل طلا، جواهر و پلاتین است که غیر قابل بخشودگی می‌باشد. این جریمه علاوه بر جریمه مذکور در بند «ب» ماده (۳۹) این قانون است.

مطالعه بیشتر  شرکت حسابداری در شرق تهران

۴- کلیه واحدهای فعال در زنجیره عرضه کالا و خدمات مربوط به این بند مکلفند که حداکثر تا دو ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون از پایانه فروشگاهی مورد تأیید سازمان استفاده کنند. در غیر این صورت اتحادیه‌های ذیربط و اتاق اصناف ایران موظفند پروانه فعالیت واحدهای موضوع این بند در کل زنجیره مربوط را که بدون استفاده از پایانه فروشگاهی اقدام به فروش کالا یا خدمت می‌کنند، باطل نمایند. نیروی انتظامی موظف است از ادامه فعالیت واحدهای فاقد پروانه جلوگیری نماید.

این تغییر در مالیات ارزش افزوده برای صنوف طلا و جواهر باعث تغییر در شیوه ثبت و نگهداری اسناد برای مودیان صتنف طلا و جواهر می باشد.

تغییر بعدی که را که می توان یکی از اساسی ترین تغییرات از لحاظ مالیاتی برای صنف طلا و جواهر دانست تغییرات مریوط به ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم دانست. این تغییر از این جهت برای صنف طلا و جواهر مهم است که ملاک برای انجام وظایف مالیاتی دیگر رسته صنفی نیست بلکه میزان درآمدی است که فعالان صنف  طلا و جواهر درطی سال کسب می کنند.

گروه اول

هر فعال صنفی طلا و جواهر  که در سال بالای پنجاه و پنج میلیارد ریال درآمد داشته باشد مکلف به نگهداری دفاتر قانونی و ثبت رویدادهای مالی براساس استانداردهای حسابداری هستند .

گروه دوم

صنف طلا و جواهر که درآمدی بالای هجده میلیارد ریال تا پنجاه و پنج میلیارد  ریال دارند  مکلفند برای هر سال مالیاتی اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا و اسناد خرید خود نگهداری و تنظیم نمایند.

گروه سوم

صنف طلا و جواهر که درآمدی پایین­تر از هجده میلیارد ریال دارندمکلفند برای هر سال مالیاتی اسناد و مدارک مربوط به معاملات خود از قبیل اسناد درآمدی فروش کالا یا ارائه خدمات و سایر درآمدها و اسناد خرید کالا  را  تنظیم نمایند.

فعالان حوزه طلا و جواهر بایستی آگاه باشند عدم رعایت قوانین مالیاتی جرایم سنگینی برای آنها پیش رو خواهد داشت.

عدم ارائه اظهارنامه عملکرد جریمه ای معادل ۳۰ درصد مالیات مربوطه و غیر قابل بخشش برای شما دارد. عدم ارائه دفاتر جریمه ای معادل ۲۰ درصد مالیات مربوطه عدم ارائه صورت حساب سود و زیان ۲۰ درصد مالیات مربوطه  و… جرایمی هستند که عدم آگاهی از آن خسارات قابل توجهی به شما خواهد رساند.

و قانون پایانه های فروشگاهی مصوب سال ۱۳۹۸ که الزامات و و ظایف جدیدی را برای مودیان در نظر گرفته است.

اینها برخی از تغییرات مربوط به قوانین مالیاتی برا ی صنوف طلا و جواهر می باشد که بکارگیری افراد خبره مالیاتی در این زمینه را پیش از پیش مورد توجه قرار داده است.

۷۸ / ۱۰۰

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *